Du behöver
- 350 g lax
- 1 msk pressad citron
- 1 tsk dijonsenap ljus
- 2 msk olivolja
- salt
- svartpeppar nymalen
- 200 g räkor utan skal
- 0.5 msk hackad dill
- 0.5 msk hackad gräslök
- 1 st påse ruccolasallad
- 30 g forellrom
Gör så här
1
Skär laxen i små tärningar. Vänd ihop med citron, senap, olivolja, salt och svartpeppar. Låt dra 15 minuter. Blanda i räkorna, dillen och gräslöken. Lägg upp i skålar eller på tallrikar tillsammans med lite rucolasallad. Toppa med en klick forellrom.
2
Obs! Livsmedelsverket rekommenderar att fisk som ska serveras rå ska ha varit fryst minst 3 dygn på grund av eventuella parasiter. Använder du odlad lax behöver du dock inte frysa den, men känner du minsta oro ska du följa livsmedelsverkets råd.