Räk- och laxsallad med forellrom

Du behöver 350 g lax 1 msk pressad citron 1 tsk dijonsenap ljus 2 msk olivolja salt svartpeppar nymalen 200 g räkor utan skal 0.5...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 350 g lax
  • 1 msk pressad citron
  • 1 tsk dijonsenap ljus
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar nymalen
  • 200 g räkor utan skal
  • 0.5 msk hackad dill
  • 0.5 msk hackad gräslök
  • 1 st påse ruccolasallad
  • 30 g forellrom

Gör så här

1
Skär laxen i små tärningar. Vänd ihop med citron, senap, olivolja, salt och svartpeppar. Låt dra 15 minuter. Blanda i räkorna, dillen och gräslöken. Lägg upp i skålar eller på tallrikar tillsammans med lite rucolasallad. Toppa med en klick forellrom.

2
Obs! Livsmedelsverket rekommenderar att fisk som ska serveras rå ska ha varit fryst minst 3 dygn på grund av eventuella parasiter. Använder du odlad lax behöver du dock inte frysa den, men känner du minsta oro ska du följa livsmedelsverkets råd.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top