Du behöver
- 4 st spättafiléer
- salt och peppar
- citron några droppar
- smör till grytan
- 1 dl hackad lök
- 1 dl ättiksgurka hackad
- 0.5 dl kapris efter smak
- 0.5 dl tomatpuré
- 0.5 st fiskbuljongtärning
- 2 dl hett vatten
- 1.5 dl grädde
- worcestershiresås några droppar
- madeiravin
- persilja slätbladig
Gör så här
1
Torka av filéerna med papper. Salta och peppra och droppa över citron.
2
Smält margarinet i en låg gryta. Lägg i hackad lök och låt den bli mjuk och glansig. Tillsätt gurkan och kaprisen och låt puttra ihop i någon minut.
3
Rör ut tomatpuré och buljong i hett vatten och rör ner i grytan. Späd med grädde. Rulla ihop fiskfiléerna och lägg ner dem i såsen. Låt grytan puttra på svag värme tills fisken är genomkokt, cirka 5 minuter.
4
Smaka av med salt, worcestershiresås och eventuellt madiera.
5
Servera fisken varm överströdd med hackad persilja. Kokt bulgur eller potatis passar bra till.