Läsar-recept

Röd fiskgryta med madeiravin

Du behöver 4 st spättafiléer salt och peppar citron några droppar smör till grytan 1 dl hackad lök 1 dl ättiksgurka hackad 0.5 dl kapris...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st spättafiléer
  • salt och peppar
  • citron några droppar
  • smör till grytan
  • 1 dl hackad lök
  • 1 dl ättiksgurka hackad
  • 0.5 dl kapris efter smak
  • 0.5 dl tomatpuré
  • 0.5 st fiskbuljongtärning
  • 2 dl hett vatten
  • 1.5 dl grädde
  • worcestershiresås några droppar
  • madeiravin
  • persilja slätbladig

Gör så här

1
Torka av filéerna med papper. Salta och peppra och droppa över citron.

2
Smält margarinet i en låg gryta. Lägg i hackad lök och låt den bli mjuk och glansig. Tillsätt gurkan och kaprisen och låt puttra ihop i någon minut.

3
Rör ut tomatpuré och buljong i hett vatten och rör ner i grytan. Späd med grädde. Rulla ihop fiskfiléerna och lägg ner dem i såsen. Låt grytan puttra på svag värme tills fisken är genomkokt, cirka 5 minuter.

4
Smaka av med salt, worcestershiresås och eventuellt madiera.

5
Servera fisken varm överströdd med hackad persilja. Kokt bulgur eller potatis passar bra till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top