Du behöver
- 200 g laxfilé
- 150 g räkor utan skal
- 2 tsk dijonsenap ljus
- 2 tsk honung
- 2 tsk olivolja
- 2 msk hackad dill
- 0.5 st citron det yttersta rivna skalet av
- salt och nymalen svartpeppar
- lantbröd till rostning
- olivolja
Gör så här
1
Tärna laxen fint och hacka räkorna. Blanda med senap, honung, olivolja, dill, citronskal, lite salt och svartpeppar. Låt stå kallt i 10 minuter. Ringla lite olivolja på brödet och rosta det i ugnen 1–2 minuter på varje sida på grill.
2
Servera tartaren i skålar tillsammans med brödet.
3
Obs! Använder du odlad lax (som är den absolut vanligaste laxen i våra butiker) behöver den inte ha varit fryst. Vildfångad lax bör ha varit fryst i tre dygn om den ska ätas rå.
Att dricka till:
Icakurirens sommelière Charlotte Sjögren rekommenderar: Sval 2128 Terredora Fiano di Avellino 2009, Italien, 99 kr, eller alkoholfri 90264 Kullamust Premium Ingrid Marie, 38 kr för 630 ml.