Räkbakelse med löjrom

Du behöver 30 skiva formfranska 400 g skalade räkor 2 dl majonnäs 1 dl crème fraîche 2 msk hackad dill 2 msk hackad gräslök 2...

Tillagningstid: 45 minuter
10 portioner

Du behöver

  • 30 skiva formfranska
  • 400 g skalade räkor
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 msk hackad dill
  • 2 msk hackad gräslök
  • 2 krm salt
  • 1 krm kajennpeppar

Garnering

1 dl hackad dill
1 dl hackad persilja
250 g löjrom
1.5 dl rödlök finhackad
10 st dillvippor
blandade småblad

Gör så här

1
Skär rundlar ur formbrödsskivorna med ett järn eller ett glas, cirka 7 centimeter i diameter.

2
Blanda ingredienserna till fyllningen och smaka av.

3
Stapla 3 skivor på höjden med fyllning mellan skivorna, på toppen och runt om på kanten.

4
Garnera med hackad dill och persilja på kanterna. Lägg rom utmed kanten, på toppen samt rödlök och en dillvippa mitt på.

5
Servera på en bädd av blandad småsallad.


Kommentar:
Läsarrecept av Katarina Forsberg

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top