Räkcocktail med äpple

Du behöver 1 syrligt äpple, gärna Ingrid Marie 400 g räkor utan skal (motsvarar dryga kilot med skal) det rivna skalet av 1 citron 2...

Tillagningstid: 25 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 1 syrligt äpple, gärna Ingrid Marie
  • 400 g räkor utan skal (motsvarar dryga kilot med skal)
  • det rivna skalet av 1 citron
  • 2 msk pressad citron
  • 2 msk gräslök
  • 2 msk olivolja
  • svartpeppar
  • mangoldskott eller rucola
  • riven pepparrot
  • dill

Gör så här

Skala och tärna äpplet. Vänd ihop tärningarna med räkor, citronskal, citronsaft, gräslök och olivolja. Krydda med svartpeppar. Varva mangoldskott med räkblandningen i portionsskålar, koppar eller glas. Toppa med pepparrot och dill.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top