Räkcocktail med len sås

Du behöver 300 g skalade räkor (ca 900 g räkor med skal) 2 st citronsaft avokador + 1 msk 1 st sallad huvud krispig Sås:...


4 portioner

Du behöver

  • 300 g skalade räkor (ca 900 g räkor med skal)
  • 2 st citronsaft avokador + 1 msk
  • 1 st sallad huvud krispig

Sås:

0.5 dl vispgrädde
0.5 dl majonnäs
0.5 dl ketchup
1 tsk oystersås eller worcestersås
konjak (1 msk konjak)
2 krm salt 1
2 krm paprikapulver

Garnering:

4 st räkor stora fina med skal
citronklyftor
fältsallad ev
fibertoast lövtunna

Gör så här

1
Skala räkorna. Färdigskalade är blekare både i färg och smak än dem man skalar själv.

2
Dela och gröp avokadoköttet ur skalen så helt som möjligt. Klyfta avokadohalvorna och droppa på citronsaft.

3
Skölj och skaka vattnet av salladsbladen, strimla eller riv dem.

4

5
Sås:

6
Vispa grädden till mjukt skum. Blanda med majonnäs och ketchup. Smaka av med oyster- eller worcestersås, eventuellt konjak, salt, peppar och paprika.

7

8
Montera:

9
Bottna fyra rymliga serveringsglas med sallad, varva räkor och avokado. Skeda sås över. Garnera varje portion med citronklyfta, en hel räka och fältsallad och/eller dill. Servera genast med tunna toastskivor vid sidan om.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top