Räkfrossa med citronmajonnäs

Du behöver 1.5 kg räkor färska eller tinade 500 g räkor rökta Citronmajonnäs: 2 st äggulor 1 tsk dijonsenap 1 tsk vitvinsvinäger 3 dl rapsolja...

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1.5 kg räkor färska eller tinade
  • 500 g räkor rökta

Citronmajonnäs:

2 st äggulor
1 tsk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
3 dl rapsolja
0.5 st citron det yttersta finrivna skalet
1 msk citronsaft
1 nypa salt

Tillbehör:

grönsallad
citronklyftor
focaccia med örtolja (se recept)

Gör så här

1
Lägg de olika räkorna i varsin skål och håll dem kalla till servering.

2
Citronmajonnäs: Vispa ihop äggulor, senap och vinäger. Tillsätt oljan lite i taget och vispa kraftigt till en majonnäs. Smaksätt med citronskal, citronsaft och salt.

3
Servera räkor och majonnäs tillsammans med grönsallad, citronklyftor, örtfocaccia och det som blivit över av örtoljan vid brödbaket.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top