Du behöver
- 1 kg räkor med skal
- 5.5 st tomater
- 3 st vitlök klyftor
- 1 st röd chili (kolla styrkan)
- 2 msk olivolja
- 2 dl vitt vin
- 50 g smör
- salt nymalen svartpeppar
- 4 prt spagetti
- 0.5 dl bladpersilja
Gör så här
1
Skala räkorna. Skålla, skala och tärna tomaterna. Hacka vitlök och chili fint, fräs i het olivolja i en kastrull utan att det tar färg.
2
Häll i de hackade tomaterna. Koka tills en del av vätskan kokat bort. Tillsätt vinet och fortsätt koka ihop till bra konsistens, cirka 10 minuter. Rör ner smöret och smaka av med salt, nymalen svartpeppar och eventuellt lite socker. Vänd i de skalade räkorna och nykokt pasta. Lägg upp på tallrikar och strö över hackad bladpersilja.