Minipajer med tomat och bacon

En matig och god minipaj blir smakar gott till frukost eller brunch.

Tillagningstid: 15 minuter | Extra tid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

Deg

125 g vetemjöl
75 g smör
0.5 msk vatten
0.5 st uppvispat ägg

Fyllning

3.5 st ägg
0.5 dl mjölk
0,75 tsk salt
peppar
2 st salladslökar
50 g riven ost gärna cheddar
1 st tomat
4 skiva bacon
4 st stora rejäla pappersmuffinsformar

Gör så här

1

Blanda ihop ingredienserna till degen. Låt den vila i ½ timme i kylen. Klä sedan muffinsformarna med degen.

2

Vispa ihop ägg och mjölk. Krydda med salt och peppar. Vänd ner den skivade salladslöken och osten i äggblandningen. Lägg äggmassan i pajerna. Halvera tomaten och skrapa ur insidan. Skär tomatköttet i tärningar och fördela det över pajerna. Fördela två halva skivor bacon över varje paj. Sätt in pajerna i ugnen på 180 grader ca 30-35 min i mitten av ugnen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top