Du behöver
- 0.75 dl hackad dill
- 0.75 dl hackad persilja
- 0.5 st vitlöksklyfta pressad
- 0.5 dl lätt crème fraiche
- 1 st färskost pkt av Philadelphiatyp
- salt
- 0.5 st fänkålsstånd hyvlat eller tunt skivat
- 1 st rädisor tunt skivade
- 1 st citron saften av halva
- 2 tsk strösocker
- 500 g räkor med skal cirka 200 gram skalade
- 1 st romansallad huvud
- 1 st kaskadsallad eller annan späd sallad
- olja
Gör så här
1
Rör ihop dill, persilja, vitlök, crème fraiche och färskost. Smaka av med salt. Låt gärna osten stå svalt en stund så att smakerna blandas.
2
Hyvla fänkål och rädisor tunt och lägg i en skål. Dela citronen och pressa citronsaften ur ena halvan över fänkål och rädisor. Strö på socker och 1/2 tsk salt och blanda runt. Låt stå och safta till sig ett tag.
3
Skala räkorna om de har skal. Skölj salladen och låt rinna av.
4
Lägg den väl avrunna salladen i en stor skål. Blanda med avrunnen fänkål och rädisa. Toppa med räkor. Servera salladen med en klick örtost och citronklyftor från den resterande citronhalvan.