Räksallad med örtig färskost

Du behöver 0.75 dl hackad dill 0.75 dl hackad persilja 0.5 st vitlöksklyfta pressad 0.5 dl lätt crème fraiche 1 st färskost pkt av Philadelphiatyp...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 0.75 dl hackad dill
  • 0.75 dl hackad persilja
  • 0.5 st vitlöksklyfta pressad
  • 0.5 dl lätt crème fraiche
  • 1 st färskost pkt av Philadelphiatyp
  • salt
  • 0.5 st fänkålsstånd hyvlat eller tunt skivat
  • 1 st rädisor tunt skivade
  • 1 st citron saften av halva
  • 2 tsk strösocker
  • 500 g räkor med skal cirka 200 gram skalade
  • 1 st romansallad huvud
  • 1 st kaskadsallad eller annan späd sallad
  • olja

Gör så här

1
Rör ihop dill, persilja, vitlök, crème fraiche och färskost. Smaka av med salt. Låt gärna osten stå svalt en stund så att smakerna blandas.

2
Hyvla fänkål och rädisor tunt och lägg i en skål. Dela citronen och pressa citronsaften ur ena halvan över fänkål och rädisor. Strö på socker och 1/2 tsk salt och blanda runt. Låt stå och safta till sig ett tag.

3
Skala räkorna om de har skal. Skölj salladen och låt rinna av.

4
Lägg den väl avrunna salladen i en stor skål. Blanda med avrunnen fänkål och rädisa. Toppa med räkor. Servera salladen med en klick örtost och citronklyftor från den resterande citronhalvan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top