Röd pesto med soltorkade tomater

Du behöver 10-15 soltorkade tomater 1 kruka basilikablad 50 g pinjefrön, solrosfrön eller nötter 1 vitlöksklyfta 50 g riven parmesanost eller västerbottensost 0,5 dl olivolja...


3 portioner

Du behöver

  • 10-15 soltorkade tomater
  • 1 kruka basilikablad
  • 50 g pinjefrön, solrosfrön eller nötter
  • 1 vitlöksklyfta
  • 50 g riven parmesanost eller västerbottensost
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5-1 dl vatten

Gör så här

1
1. Kör soltorkade tomater, basilika, pinjefrön och vitlök till mos i en matberedare.

2
2. Blanda i osten och olivoljan. Späd med vatten till lagom konsistens.


Kommentar:
60 KCAL PER MATSKED
E% 19 procent protein, 37 procent fett, 34 procent kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top