Du behöver
- 1 st purjolök späd
- 1 msk rapsolja neutral
- salt och peppar
- 500 g kassler i bit
- 1.5 dl ärter frysta gröna
- 2 dl lätt crème fraiche tomat och basilika
- 1 dl mjölk
- 1.5 dl riven ost
- 2 msk pepparrot färskriven
- 2 msk basilika finskuren
Till servering
kokt färskpotatis eller ris
Gör så här
1
Sätt ugnen på 225 grader. Skiva purjon tunt och fräs den i olja i en panna. Salta och peppra lätt.
2
Skiva kasslern. Lägg purjon i en ugnssäker form och lägg kasslerskivorna på. Strö över ärter.
3
Vispa ihop creme fraiche och mjölk och fördela på kasslern. Strö över ost. Gratinera i mitten av ugnen i 20–25 minuter tills den har fått fin färg.
4
Strö över pepparrot och basilika. Servera med kokt färskpotatis
5
eller ris.
Näringsvärde: kcal 506, fett 17 g, kolhydrater 43 g, fibrer 5 g