Krämig tomatkassler med pepparrot

Du behöver 1 st purjolök späd 1 msk rapsolja neutral salt och peppar 500 g kassler i bit 1.5 dl ärter frysta gröna 2 dl...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st purjolök späd
  • 1 msk rapsolja neutral
  • salt och peppar
  • 500 g kassler i bit
  • 1.5 dl ärter frysta gröna
  • 2 dl lätt crème fraiche tomat och basilika
  • 1 dl mjölk
  • 1.5 dl riven ost
  • 2 msk pepparrot färskriven
  • 2 msk basilika finskuren

Till servering

kokt färskpotatis eller ris

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Skiva purjon tunt och fräs den i olja i en panna. Salta och peppra lätt.

2
Skiva kasslern. Lägg purjon i en ugnssäker form och lägg kassler­skivorna på. Strö över ärter.

3
Vispa ihop creme fraiche och mjölk och fördela på kasslern. Strö över ost. Gratinera i mitten av ugnen i 20–25 minuter tills den har fått fin färg.

4
Strö över pepparrot och basilika. Servera med kokt färskpotatis

5
eller ris.


Kommentar:
Näringsvärde: kcal 506, fett 17 g, kolhydrater 43 g, fibrer 5 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top