Rödbetskornotto med kantareller

Du behöver 4 prt matvete eller matkorn 1 msk grönsaksfond 300 g kantareller 2 msk smör 500 g rödbetor förkokta skalade 3 msk crème fraîche...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 prt matvete eller matkorn
  • 1 msk grönsaksfond
  • 300 g kantareller
  • 2 msk smör
  • 500 g rödbetor förkokta skalade
  • 3 msk crème fraîche
  • 1 st citron det yttersta finrivna skalet och saften
  • timjan repad
  • salt svartpeppar
  • 150 g fetaost
  • olivolja

Gör så här

1
1. Koka matkornen enligt anvisningarna på förpackningen tillsammans med fonden.

2
2. Smörstek kantarellerna under tiden. Skär rödbetorna i tärningar och blanda ned dem i kastrullen med de nykokta kornen och med crème fraîche, citronsaft och citronskal. Tillsätt timjan, och salt och peppar efter smak. Häll i några matskedar vatten om kornotton känns väldigt fast, den ska vara lite krämig.

3
3 Lägg upp på tallrikar och smula över fetaost. Toppa med den stekta svampen, lite extra timjan och några droppar god olivolja.


Kommentar:
Matkornen eller matvetet kan bytas mot andra gryn som spelt, nakenhavre eller quinoa.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top