Du behöver
- 4 prt matvete eller matkorn
- 1 msk grönsaksfond
- 300 g kantareller
- 2 msk smör
- 500 g rödbetor förkokta skalade
- 3 msk crème fraîche
- 1 st citron det yttersta finrivna skalet och saften
- timjan repad
- salt svartpeppar
- 150 g fetaost
- olivolja
Gör så här
1
1. Koka matkornen enligt anvisningarna på förpackningen tillsammans med fonden.
2
2. Smörstek kantarellerna under tiden. Skär rödbetorna i tärningar och blanda ned dem i kastrullen med de nykokta kornen och med crème fraîche, citronsaft och citronskal. Tillsätt timjan, och salt och peppar efter smak. Häll i några matskedar vatten om kornotton känns väldigt fast, den ska vara lite krämig.
3
3 Lägg upp på tallrikar och smula över fetaost. Toppa med den stekta svampen, lite extra timjan och några droppar god olivolja.
Matkornen eller matvetet kan bytas mot andra gryn som spelt, nakenhavre eller quinoa.