Läsar-recept

Rödbetspaj med skinka och ädelost

Du behöver 150 g smör 3 dl vetemjöl 1 tsk salt 3 msk kallt vatten 4.5 st kokta rödbetor 100 g skinka rökt 100 g...

Tillagningstid: 100 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 3 msk kallt vatten
  • 4.5 st kokta rödbetor
  • 100 g skinka rökt
  • 100 g ädelost
  • 4 st ägg
  • 5 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 150 g grevéost riven

Gör så här

1
Blanda smör, mjöl och salt, gärna i matberedare. Tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop till en deg. Låt vila i kylskåp i 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut degen och förgrädda i 10 minuter.

2
Skär rödbetorna till smala avlånga små bitar. Skär skinkan i bitar. Mosa ädelost och blanda med skinka och rödbetor. Lägg blandningen i pajskalet.

3
Vispa ihop ägg, mjölk och salt och häll i pajskalet. Toppa med riven grevéost. Grädda i 200 grader i cirka 30–40 minuter tills äggstanningen stelnat och pajen fått fin färg.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top