Rödbetssallad med äpple

Du behöver 1 dl majonnäs 1 dl matlagningsyoghurt 0.25 dl pepparrot finriven 0.5 tsk salt 2 krm svartpeppar nymalen 0.5 st bananschalottenlök 350 g rödbetor...

Tillagningstid: 30 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 0.25 dl pepparrot finriven
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar nymalen
  • 0.5 st bananschalottenlök
  • 350 g rödbetor avrunna och inlagda
  • 2 st äpplen sköljda och syrliga, exempel Ingrid Marie

Gör så här

1
Blanda majonnäs och yoghurt med pepparrot, salt och peppar. Låt gärna dra i kylen en stund.

2
Halvera, skala och fintärna löken. Tärna rödbetor och oskalade äpplen fint. Vänd ner alla tärningssorterna i såsen. Förvaras kallt, högst en vecka.

3
Pepparrotsmak avtar med tid och kan behöva fyllas på så småningom.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top