Du behöver
- rödbetor (ca 500 g)
- potatis (ca 100 g)
- 1 st äpple
- 1 st rödlök
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 l grönsaksbuljong
- 1 msk rödvinsvinäger
- 150 g ädelost helst finska osten Aura
- salt
- oregano
- smetana
- riven pepparrot
Gör så här
1
Skala och tärna rödbetor, potatis och äpple. Hacka rödlök och vitlök. Lägg allt i en kastrull.
2
Tillsätt buljongen och koka i cirka 20 minuter, tills rödbetorna är mjuka. Mixa soppan slät.
3
Tillsätt vinäger och rör i smulad ädelost så att den smälter, ta lite ost i taget och smaka av för lagom “sting”.
4
Smaka av med salt och oregano.
5
Servera soppan med ett gott bröd och smetana som smaksatts med pepparrot.
Det här är ett läsarrecept av Anna-Kristina Olsson i Alingsås provlagat av Icakuriren.