Läsar-recept

Rödbetssoppa med ädelost

Du behöver rödbetor (ca 500 g) potatis (ca 100 g) 1 st äpple 1 st rödlök 2 st vitlöksklyftor 1 l grönsaksbuljong 1 msk rödvinsvinäger...

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

  • rödbetor (ca 500 g)
  • potatis (ca 100 g)
  • 1 st äpple
  • 1 st rödlök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 150 g ädelost helst finska osten Aura
  • salt
  • oregano
  • smetana
  • riven pepparrot

Gör så här

1
Skala och tärna rödbetor, potatis och äpple. Hacka rödlök och vitlök. Lägg allt i en kastrull.

2
Tillsätt buljongen och koka i cirka 20 minuter, tills rödbetorna är mjuka. Mixa soppan slät.

3
Tillsätt vinäger och rör i smulad ädelost så att den smälter, ta lite ost i taget och smaka av för lagom “sting”.

4
Smaka av med salt och oregano.

5
Servera soppan med ett gott bröd och smetana som smaksatts med pepparrot.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept av Anna-Kristina Olsson i Alingsås provlagat av Icakuriren.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top