Rödbetssoppa med pepparrotsyoghurt

Du behöver 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor olivolja 500 g kokta rödbetor 1 st morot 1 l grönsaksbuljong 2 dl matyoghurt 1 msk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • olivolja
  • 500 g kokta rödbetor
  • 1 st morot
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 msk pepparrot finriven
  • salt peppar
  • 2 st pitabröd
  • 2 msk smör
  • flingsalt
  • vitpeppar

Gör så här

1
Skala och hacka löken och en av vitlöksklyftorna och fräs dem glansiga och mjuka i olivolja i en kastrull. Gnugga bort eventuella skalrester från rödbetorna och skär dem i bitar. Skala och riv moroten. Lägg rotfrukterna i grytan, slå på buljongen och låt koka ihop i 15 minuter. Rör ihop yoghurt och pepparrot, smaka av med salt och peppar.

2
Skär pitabröden i snibbar. Finhacka den andra vitlöksklyftan. Hetta upp smöret i en stekpanna tillsammans med vitlöken och stek pitasnibbarna på medelvärme, någon minut på varje sida. Krydda gärna med lite flingsalt. Mixa soppan slät och smaka av med vitpeppar och eventuellt lite salt. Toppa med yoghurten och servera med nystekta pitasnibbar.


Kommentar:
Om du vill variera toppingen, servera soppan med smulad chèvre i stället för yoghurt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top