Rödbetssoppa med vitlökssmetana

Du behöver 1 st gul lök 1 st röd paprika 1 st kokta rödbetor (ca 500 g) 2 st potatis medelstora 3 msk majsolja 2...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 1 st röd paprika
  • 1 st kokta rödbetor (ca 500 g)
  • 2 st potatis medelstora
  • 3 msk majsolja
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 1.25 l vatten kokhett
  • salt peppar
  • 1.5 dl smetana
  • 1 msk citronsaft färskpressad
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • färsk timjan till garnering
  • 1 st baguette liten

Gör så här

1
1 Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skär rödbetorna i små bitar. Skala och skär potatisen i små bitar.

2
2 Fräs löken och paprikan i oljan i en kastrull, cirka 3 min-uter. Tillsätt rödbetor. Smula ner buljongtärningarna, fräs under omrörning cirka 1 min-ut. Tillsätt hälften av vattnet, lägg i potatisen, koka upp och sjud soppan under lock cirka 15 minuter.

3
3 Ta kastrullen av värmen, mixa soppan med stavmixer direkt i kastrullen. Späd med resten av vattnet till önskad konsistens. Koka upp och smaka av med salt och peppar.

4
4 Blanda smetana, citronsaft och vitlök.

5
5 Fördela soppan i serveringsskålar, ringla över smetana och garnera med timjan. Peppra. Servera med baguette.


Kommentar:
Vi har använt förkokta betor, som finns att köpa vakuumpackade i livsmedelsbutiken.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top