Rödgrön kycklingsoppa med pasta

Du behöver 1 dl pastasnäckor 0.5 st kyckling färdiggrillad 1 st gul lök tunt skivad i halva ringar 1 st paprika hackad röd 1 msk...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 dl pastasnäckor
  • 0.5 st kyckling färdiggrillad
  • 1 st gul lök tunt skivad i halva ringar
  • 1 st paprika hackad röd
  • 1 msk olivolja
  • 1.25 l vatten
  • 2 st hönsbuljongtärningar
  • tomatpuré (från tub)
  • 1/2-1 tsk salt
  • svartpeppar ca 2 krm
  • broccolibuketter ca 300 g djupfrysta

Gör så här

1
Koka pastasnäckorna. Skär kycklinghalvan i skinn- och benfria bitar.

2
Fräs lök och paprika lätt i olja i en stor kastrull. Häll på vatten, tillsätt buljongtärningar och rör i tomatpuré. Sjud sakta tills tärningarna smält.

3
Blanda i kokta pastasnäckor och kycklingbitar. Smaka av med salt (börja med 1/2 tsk – buljongen ger också sälta) och peppar. Lägg till sist i och sjud broccolibuketterna några minuter (se förpackningen) så att de håller sig hela.

4
Servera soppan med brytbröd och eventuellt lite riven ost.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top