Du behöver
- 1 dl pastasnäckor
- 0.5 st kyckling färdiggrillad
- 1 st gul lök tunt skivad i halva ringar
- 1 st paprika hackad röd
- 1 msk olivolja
- 1.25 l vatten
- 2 st hönsbuljongtärningar
- tomatpuré (från tub)
- 1/2-1 tsk salt
- svartpeppar ca 2 krm
- broccolibuketter ca 300 g djupfrysta
Gör så här
1
Koka pastasnäckorna. Skär kycklinghalvan i skinn- och benfria bitar.
2
Fräs lök och paprika lätt i olja i en stor kastrull. Häll på vatten, tillsätt buljongtärningar och rör i tomatpuré. Sjud sakta tills tärningarna smält.
3
Blanda i kokta pastasnäckor och kycklingbitar. Smaka av med salt (börja med 1/2 tsk – buljongen ger också sälta) och peppar. Lägg till sist i och sjud broccolibuketterna några minuter (se förpackningen) så att de håller sig hela.
4
Servera soppan med brytbröd och eventuellt lite riven ost.