Du behöver
- 4 prt kokta kalla potatisar (cirka 800 g)
- 1 dl gräddfil
- 1 dl majonnäs
- 1 dl dill fint skuren
- salt
- 1.5 st salladslökar finhackade
- salt och peppar
- 1 st gurka tunt skivad
- 0.5 st citron saften
- 2 tsk socker
- 200 g lax kallrökt skivad
- sallad
Gör så här
1
Skär potatisen i små tärningar. Blanda gräddfil, majonnäs och nästan all dill, men spar en matsked till senare. Smaka av gräddfilsåsen med salt. Vänd försiktigt ihop med potatisen och salladslöken.
2
Hyvla skivor av gurkan med en osthyvel lägg i en skål. Pressa citronsaft över gurkan. Strö på socker och 1/2 tsk salt, tillsätt den sparade dillen, och blanda runt.
3
Servera potatissalladen med laxskivor, sallad och picklad gurka.