Rökt lax med potatissallad

Du behöver 4 prt kokta kalla potatisar (cirka 800 g) 1 dl gräddfil 1 dl majonnäs 1 dl dill fint skuren salt 1.5 st salladslökar...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 prt kokta kalla potatisar (cirka 800 g)
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl dill fint skuren
  • salt
  • 1.5 st salladslökar finhackade
  • salt och peppar
  • 1 st gurka tunt skivad
  • 0.5 st citron saften
  • 2 tsk socker
  • 200 g lax kallrökt skivad
  • sallad

Gör så här

1
Skär potatisen i små tärningar. Blanda gräddfil, majonnäs och nästan all dill, men spar en matsked till senare. Smaka av gräddfilsåsen med salt. Vänd försiktigt ihop med potatisen och salladslöken.

2
Hyvla skivor av gurkan med en osthyvel lägg i en skål. Pressa citronsaft över gurkan. Strö på socker och 1/2 tsk salt, tillsätt den sparade dillen, och blanda runt.

3
Servera potatissalladen med laxskivor, sallad och picklad gurka.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top