Du behöver
- 1 st lime
- 300 g rabarber
- 1 dl strösocker
- 1 msk vatten
- 1 bitar kanelstång
- 100 g färskost naturell
- 2 msk gräddfil
- 0.5 msk vaniljsocker
- 2 st digestivekex
Gör så här
1
Tvätta limefrukten och riv skalet fint. Lägg skalet i en skål och plasta in. Dela limen och pressa ur saften i en kastrull. Ansa rabarbern och skär den i 2–3 cm långa bitar. Lägg i kastrullen tillsammans med socker, vatten och kanelstång.
2
Koka upp och låt sjuda försiktigt i cirka 10 minuter, eller tills rabarberbitarna är mjuka. Låt svalna och häll upp kompotten i fyra glas. Ställ i kylen till servering.
3
Blanda under tiden färskost, gräddfil och vaniljsocker. Spritsa eller skeda krämen över den kalla kompotten och toppa med grovt krossade digestivekex och den sparade limezesten.