Rabarbercheesecake med kanel och lime

Du behöver 1 st lime 300 g rabarber 1 dl strösocker 1 msk vatten 1 bitar kanelstång 100 g färskost naturell 2 msk gräddfil 0.5...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st lime
  • 300 g rabarber
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vatten
  • 1 bitar kanelstång
  • 100 g färskost naturell
  • 2 msk gräddfil
  • 0.5 msk vaniljsocker
  • 2 st digestivekex

Gör så här

1
Tvätta limefrukten och riv skalet fint. Lägg skalet i en skål och plasta in. Dela limen och pressa ur saften i en kastrull. Ansa rabarbern och skär den i 2–3 cm långa bitar. Lägg i kastrullen tillsammans med socker, vatten och kanelstång.

2
Koka upp och låt sjuda försiktigt i cirka 10 minuter, eller tills rabarberbitarna är mjuka. Låt svalna och häll upp kompotten i fyra glas. Ställ i kylen till servering.

3
Blanda under tiden färskost, gräddfil och vaniljsocker. Spritsa eller skeda krämen över den kalla kompotten och toppa med grovt krossade digestivekex och den sparade limezesten.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top