Rabarberflarn av färdig smördeg

Du behöver 1 st rabarberstjälk grov 1 st smördegsrulle 1 dl florsocker Gör så här 1 Sätt ugnen på 210 grader. 2 Rulla ut smördegen...

Tillagningstid: 30 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 1 st rabarberstjälk grov
  • 1 st smördegsrulle
  • 1 dl florsocker

Gör så här

1
Sätt ugnen på 210 grader.

2
Rulla ut smördegen och kavla den aningen tunnare.

3
Skala rabarbern och skär i 10 cm långa bitar.

4
Hyvla tunt på längden med en mandolin eller en potatisskalare.

5
Lägg rabarberskivorna omlott i exakta rektanglar, lägg över på smördegen så att det blir 1 centimeter smördeg runt varje rabarberrektangel. Skär sedan med en vass kniv mellan varje “paket”.

6
Baka smördegsflarnen direkt på varmt galler cirka 8–10 minuter eller tills de är frasiga och gyllenbruna.

7
Servera med vaniljsås eller glass.


Kommentar:
Till servering: vaniljsås eller glass.
Receptet är hämtat ur kokboken “Pauls kök” av Paul Svensson.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top