Du behöver
- 500 g rabarber, bitskuren
- 2 dl jordgubbssaft
- 3 dl vatten
- 1/2 dl strösocker
- 1/2 dl potatismjöl + 1/2 dl vatten
- 1 paket (2 1/2 dl) vaniljsås, vispbar
- mynta eller citronmeliss
Gör så här
1
Gör först en rabarberkräm. Använd stålkastrull eller plastbelagd kastrull. Koka rabarberbitarna med saft, vatten och socker cirka 5 minuter tills rabarbern är mjuk. Ta upp 4 bitar till garnering på en gång de kokat upp.
2
3
Rör ut potatismjölet i vattnet. Dra kastrullen av värmen och rör ner potatismjölet. Sätt kastrullen tillbaka på plattan och rör tills det kommer ett kokplopp i krämen.
4
5
Sätt kastrullen i kallt vatten så krämen kyls snabbt. Vispa vaniljsåsen till fast skum. Klicka vaniljsås och rabarberkräm omväxlande i höga glas.
6
7
Ta ett drag med en sked genom glaset så att skikten blandar sig i slingor. Garnera med rabarberbitar och mynta eller citronmeliss.