Rabarberfool på engelskt sätt

Du behöver 500 g rabarber, bitskuren 2 dl jordgubbssaft 3 dl vatten 1/2 dl strösocker 1/2 dl potatismjöl + 1/2 dl vatten 1 paket (2...


4 portioner

Du behöver

  • 500 g rabarber, bitskuren
  • 2 dl jordgubbssaft
  • 3 dl vatten
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 dl potatismjöl + 1/2 dl vatten
  • 1 paket (2 1/2 dl) vaniljsås, vispbar
  • mynta eller citronmeliss

Gör så här

1
Gör först en rabarberkräm. Använd stålkastrull eller plastbelagd kastrull. Koka rabarberbitarna med saft, vatten och socker cirka 5 minuter tills rabarbern är mjuk. Ta upp 4 bitar till garnering på en gång de kokat upp.

2

3
Rör ut potatismjölet i vattnet. Dra kastrullen av värmen och rör ner potatismjölet. Sätt kastrullen tillbaka på plattan och rör tills det kommer ett kokplopp i krämen.

4

5
Sätt kastrullen i kallt vatten så krämen kyls snabbt. Vispa vaniljsåsen till fast skum. Klicka vaniljsås och rabarberkräm omväxlande i höga glas.

6

7
Ta ett drag med en sked genom glaset så att skikten blandar sig i slingor. Garnera med rabarberbitar och mynta eller citronmeliss.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top