Rabarberkaka med mandel

Du behöver 500 g rabarber 5 st ägg 3 dl strösocker 150 g mandelmassa 4 dl vetemjöl 1 dl pärlsocker 75 g smör kallt Gör...


1 portion

Du behöver

  • 500 g rabarber
  • 5 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 150 g mandelmassa
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl pärlsocker
  • 75 g smör kallt

Gör så här

1
Ansa och skölj rabarbern och skär den i centimeterstora bitar. Vispa samman ägg och socker pösigt. Riv mandelmassan och blanda ner i äggsmeten tillsammans med mjölet. Sätt ugnen på 175 grader.

2
Smöra och bröa en form med löstagbar kant, cirka 23 cm i diameter. Häll i smeten och tryck ner rabarberbitar i den. Fördela också rabarberbitar över kakan.

3
Strö pärlsocker över och hyvla slutligen över smöret med osthyvel. Grädda kakan i cirka 50-55 minuter, lite beoende på hur saftig rabarbern är.


Kommentar:
Den första rabarbern brukar titta upp nu, åtminstone i Sydsverige, annars i grönsaksdisken! Använd den i vår generösa, vackra och hållbara mjuka kaka med smak av mandel och rabarber. God till kaffet eller som dessert!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top