Du behöver
- 500 g rabarber
- 5 st ägg
- 3 dl strösocker
- 150 g mandelmassa
- 4 dl vetemjöl
- 1 dl pärlsocker
- 75 g smör kallt
Gör så här
1
Ansa och skölj rabarbern och skär den i centimeterstora bitar. Vispa samman ägg och socker pösigt. Riv mandelmassan och blanda ner i äggsmeten tillsammans med mjölet. Sätt ugnen på 175 grader.
2
Smöra och bröa en form med löstagbar kant, cirka 23 cm i diameter. Häll i smeten och tryck ner rabarberbitar i den. Fördela också rabarberbitar över kakan.
3
Strö pärlsocker över och hyvla slutligen över smöret med osthyvel. Grädda kakan i cirka 50-55 minuter, lite beoende på hur saftig rabarbern är.
Den första rabarbern brukar titta upp nu, åtminstone i Sydsverige, annars i grönsaksdisken! Använd den i vår generösa, vackra och hållbara mjuka kaka med smak av mandel och rabarber. God till kaffet eller som dessert!