Rabarberkanna med bubbel

Du behöver 10 st jordgubbar 0.5 st rabarber stjälk 0.5 st citron 0.5 kruka mynta isbitar 2.5 dl rabarbersaft koncentrerad, se recept 1 st flaska...

Tillagningstid: 10 minuter
1 portion

Du behöver

  • 10 st jordgubbar
  • 0.5 st rabarber stjälk
  • 0.5 st citron
  • 0.5 kruka mynta
  • isbitar
  • 2.5 dl rabarbersaft koncentrerad, se recept
  • 1 st flaska torrt mousserande vin

Gör så här

1
Skölj jordgubbar, rabarber och citron ordentligt och skiva dem. Rabarbern blir finast skuren i cirka 5 cm långa bitar som sedan skivas tunt på längden.

2
Varva allt med myntablad och is i en stor kanna. Häll på 2 dl saft och fyll upp med mousserande vin.

3
Smaka av och tillsätt eventuellt mer saft.


Kommentar:
Gör egen rabarbersaft eller köp färdig!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top