Rabarbermarmelad med ingefära

Du behöver 300 g rabarber i små tärningar 2 tsk ingefära färsk riven 3 dl syltsocker Gör så här Blanda alla ingredienser och koka i...

Tillagningstid: 20 minuter
1 portion

Du behöver

  • 300 g rabarber i små tärningar
  • 2 tsk ingefära färsk riven
  • 3 dl syltsocker

Gör så här

Blanda alla ingredienser och koka i 10 minuter. Skumma och häll upp i en väl rengjord burk.


Kommentar:
Tips! Rabarbersäsongen är lång och till det här receptet räcker det med en eller två av sensommarens kraftiga stjälkar för att koka en burk syrlig och god marmelad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top