Rabarberpaj för två

Du behöver 1 dl strösocker 1 st ägg 1.5 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 100 g smör 1.5 st rabarberstjälkar 1 näve hasselnötter grovhackade Gör...

Tillagningstid: 45 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 1 dl strösocker
  • 1 st ägg
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g smör
  • 1.5 st rabarberstjälkar
  • 1 näve hasselnötter grovhackade

Gör så här

1
Smält smöret. Rör ägg och socker, blanda mjöl och bakpulver och rör ned i äggsmeten. Tillsätt smöret och häll smeten i en liten smord pajform.

2
Tvätta rabarbern och skiva tunt med en vass kniv. Stick ned rabarberskivor i smeten och strö hackade hasselnötter över.

3
Grädda mitt i ugnen i 175 grader cirka 30 minuter tills pajen fått fin färg. Servera som den är eller med vaniljglass till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top