Rabarberpaj med mandelmassa

Du behöver 125 g smör 3 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker Fyllning 2 dl mandelmassa grovriven 250 g rabarber skivad 2 st...

Tillagningstid: 60 minuter
10 portioner

Du behöver

  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker

Fyllning

2 dl mandelmassa grovriven
250 g rabarber skivad
2 st ägg
1.5 dl strösocker
3 msk smält smör
2 msk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
bittermandelolja 1-2 droppar

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader.

2
Smält smöret till degen i en kastrull. Blanda i mjöl, bakpulver och vaniljsocker och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen tunt i en stor pajform (28 cm i diameter) och förgrädda i 10 minuter. Fördela mandelmassa och rabarber i pajskalet.

3
Vispa ägg och socker. Blanda i smält smör, vetemjöl, vaniljsocker och eventuellt bittermandelolja. Häll smeten över rabarbern och grädda i mitten av ugnen i 25 minuter.

4
Servera med vaniljsås eller vispad grädde till.


Kommentar:
Tips! I en större form (28 cm) blir pajen tunn och spröd. Använder du en mindre pajform (24 cm) räcker degen längre upp på kanten och blir mer som en vanlig pajdeg.
Receptet är skapat av Christina Hägglund.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top