Rabarbersaft med jordgubbar

Du behöver 2 kg rabarber färsk eller fryst 500 g jordgubbar färska eller frysta 1 st citron saften 1.5 l vatten 1,25 kg strösocker Gör...

Tillagningstid: 60 minuter
3 portioner

Du behöver

  • 2 kg rabarber färsk eller fryst
  • 500 g jordgubbar färska eller frysta
  • 1 st citron saften
  • 1.5 l vatten
  • 1,25 kg strösocker

Gör så här

1
Koka rabarber, jord-gubbar, citronsaft och vatten i cirka 15 minuter, sleva över i silduk och låt självrinna (pressa inte ur saften) i cirka en halvtimme. Rör ihop den avrunna vätskan med sockret i en kastrull, koka upp och låt koka tills det löst sig, cirka 5 minuter. Tappa på rena heta flaskor, och tillslut. Förvara mörkt och svalt.

2
Vid servering Späd saften till önskad styrka och servera gärna med is, mynta och skivad citron.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top