Rabarbersylt med jordgubbar

Du behöver 500 g rabarber 1 l jordgubbar (cirka 500 g) 1.5 kg strösocker 1 st fruktpektin (180 ml) Gör så här Tvätta och skiva...

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g rabarber
  • 1 l jordgubbar (cirka 500 g)
  • 1.5 kg strösocker
  • 1 st fruktpektin (180 ml)

Gör så här

Tvätta och skiva rabarbern tunt. Snoppa jordgubbarna och skiva dem. Blanda rabarber, jordgubbar och socker i en kastrull. Låt safta sig i några minuter och koka upp sakta, späd med lite vatten om frukten inte saftar sig tillräckligt. Höj värmen och stormkoka rejält i 1 minut. Ta grytan från värmen och skumma sylten. Rör ner pektinet. Fortsätt att röra under 5 minuter och häll upp i väl rengjorda burkar. Förvara mörkt och svalt.


Kommentar:
Tips! Skölj burkarna med en lösning av natriumbensoat, till exempel Atamon. Det minskar risken för att sylten möglar.
Receptet är skapat av Annika Göransson.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top