Rabarbertrifle med vaniljfluff

Du behöver 400 g rabarber 1.5 dl socker 1 msk vatten 2 dl vaniljsås 200 g sockerkaka 1 dl vin eller Marsalavin Gör så här...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g rabarber
  • 1.5 dl socker
  • 1 msk vatten
  • 2 dl vaniljsås
  • 200 g sockerkaka
  • 1 dl vin eller Marsalavin

Gör så här

1
Skiva rabarbern tunt. Koka ihop den med socker och vatten på medelvärme utan lock i cirka 10 minuter tills den är mjuk. Smaka av, tillsätt eventuellt lite mer socker. Låt kallna.

2
Vispa vaniljsåsen fluffig. Lägg skivad sockerkaka i botten av en stor skål eller i portionsglas. Droppa över vinet. Varva sockerkaka med kompott och vaniljsås. Garnera med skalremsor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top