Du behöver
- 9 st potatis (ca 700 g)
- 3 dl vetemjöl
- 3 dl mjölk
- salt
- 1 pkt bacon (140 g)
Tillbehör
lingonsylt
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta och riv potatisen.
2
Blanda mjöl och mjölk till en klumpfri smet.
3
Blanda ner potatisen i smeten och salta lätt.
4
Häll smeten i en smord långpanna. Fördela fläskskivorna ovanpå och grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter tills raggmunken fått fin färg.
5
Skär i stora rutor och servera med lingon och ett glas mjölk.
Detta är ett läsarrecept av Astrid Elgqvist som har provlagats av Icakuriren.
Så här tyckte Malin Ottosson på Icakurirens matredaktion om receptet: “Att tillaga raggmunken i ugn är ett praktiskt sätt att få allt klart samtidigt och slippa stekos. Raggmunken blir ett rejält mellan- mål. Du kan också servera den efter soppa i stället för pannkakor.”