Raggmunk i ugn med lingonsylt

Du behöver 9 st potatis (ca 700 g) 3 dl vetemjöl 3 dl mjölk salt 1 pkt bacon (140 g) Tillbehör lingonsylt Gör så här...

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 9 st potatis (ca 700 g)
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • salt
  • 1 pkt bacon (140 g)

Tillbehör

lingonsylt

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta och riv potatisen.

2
Blanda mjöl och mjölk till en klumpfri smet.

3
Blanda ner potatisen i smeten och salta lätt.

4
Häll smeten i en smord långpanna. Fördela fläskskivorna ovanpå och grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter tills raggmunken fått fin färg.

5
Skär i stora rutor och servera med lingon och ett glas mjölk.


Kommentar:
Detta är ett läsarrecept av Astrid Elgqvist som har provlagats av Icakuriren.

Så här tyckte Malin Ottosson på Icakurirens matredaktion om receptet: “Att tillaga raggmunken i ugn är ett praktiskt sätt att få allt klart samtidigt och slippa stekos. Raggmunken blir ett rejält mellan­- mål. Du kan också servera den efter soppa i stället för pannkakor.”

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top