Raggmunk och stekt fläsk

Du behöver 2 dl vetemjöl 1 tsk salt 5 dl mjölk 1 st ägg 8 st vinterpotatis (700 g) 200 g bogfläsk rimmat lingonsylt grönsallad...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 5 dl mjölk
  • 1 st ägg
  • 8 st vinterpotatis (700 g)
  • 200 g bogfläsk rimmat
  • lingonsylt
  • grönsallad

Gör så här

1
1. Mät upp mjöl och salt i en bunke. Vispa ner hälften av mjölken till en slät smet och vispa därefter i resten av mjölken och ägget.

2
2. Skala och riv potatisarna fint. Blanda genast rivet i smeten så att rivet inte mörknar. Grädda smeten som stora plättar i stekpanna på drygt medelvarm platta. Skrapa in smeten mot rivet sedan smeten klickats i pannan, då blir raggmunken mer jämntjock.

3
3. Stek fläsket och servera det till varma raggmunkar. Servera sylt till. Och grönsallad om så önskas.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top