Ratatouille – fransk grönsaksröra

Du behöver 200 g squash (ca 1/2) 200 g aubergine (ca 1/2) 200 g paprika (1–2 st) 4 st vitlöksklyftor skivade 1 st gul lök...

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 200 g squash (ca 1/2)
  • 200 g aubergine (ca 1/2)
  • 200 g paprika (1–2 st)
  • 4 st vitlöksklyftor skivade
  • 1 st gul lök skivad
  • 2 dl olivolja + ca 1 dl
  • 400 g tomat krossad
  • 2 dl vatten
  • 3 tsk strösocker
  • 2 st lagerblad
  • salt smaka av med
  • 1 msk timjan grovhackad
  • 2 msk oregano grovskuren
  • 1 msk rosmarin grovskuren
  • 0.5 st röd chili
  • 2 msk rödvinsvinäger

Gör så här

1
Skär squash, aubergine och paprika i grova bitar. Bryn dem tillsammans med vitlök och lök i 2 dl olja i en stor gryta.

2
Tillsätt övriga ingredienser (utom 1 dl olivolja) och koka ihop cirka 45 minuter. Avsluta med lite olivolja.

3
Tips! Har du lite ratatouille över i kylen sedan några dagar, tillsätt lite färska örter, olivolja, vinäger och pressad citron vid servering.


Kommentar:
Passar till vad du vill! Supergott på grillat
bröd. Eller till lamm eller en härlig fläskstek som du grillar i ugnen, skivar upp och toppar med ratatouille.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top