Du behöver
- 200 g squash (ca 1/2)
- 200 g aubergine (ca 1/2)
- 200 g paprika (1–2 st)
- 4 st vitlöksklyftor skivade
- 1 st gul lök skivad
- 2 dl olivolja + ca 1 dl
- 400 g tomat krossad
- 2 dl vatten
- 3 tsk strösocker
- 2 st lagerblad
- salt smaka av med
- 1 msk timjan grovhackad
- 2 msk oregano grovskuren
- 1 msk rosmarin grovskuren
- 0.5 st röd chili
- 2 msk rödvinsvinäger
Gör så här
1
Skär squash, aubergine och paprika i grova bitar. Bryn dem tillsammans med vitlök och lök i 2 dl olja i en stor gryta.
2
Tillsätt övriga ingredienser (utom 1 dl olivolja) och koka ihop cirka 45 minuter. Avsluta med lite olivolja.
3
Tips! Har du lite ratatouille över i kylen sedan några dagar, tillsätt lite färska örter, olivolja, vinäger och pressad citron vid servering.
Passar till vad du vill! Supergott på grillat
bröd. Eller till lamm eller en härlig fläskstek som du grillar i ugnen, skivar upp och toppar med ratatouille.