Rawfoodpaj med bär

Du behöver 3 dl valnötter 2 dl sötmandel 2 msk chiafrön 1 dl riven kokos 1 msk honung 8 st dadlar urkärnade 2 tsk kanel...

Tillagningstid: 15 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 3 dl valnötter
  • 2 dl sötmandel
  • 2 msk chiafrön
  • 1 dl riven kokos
  • 1 msk honung
  • 8 st dadlar urkärnade
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk salt
  • 2 dl vispgrädde vispad
  • vaniljpulver ev 1 krm
  • bär t ex björnbär

Gör så här

1
Finhacka valnötter och mandel i en matberedare eller mixer. Tillsätt chiafrön och kokos och mixa igen.

2
Tillsätt därefter honung, dadlar, kanel och salt och blanda till en smulig massa. Knåda ihop till en deg och tryck ut i en tallrik eller pajform.

3
Lägg på vispad grädde, eventuellt smaksatt med vaniljpulver. Toppa med färska bär, till exempel björnbär.


Kommentar:
Detta är ett läsarrecept av Hanna Hammarström i Örsundsbro. Receptet är provlagat av Icakuriren.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top