Rawfoodpaj med mango och apelsin

Du behöver 15 st aprikoser 5 dl valnötter 0.5 dl kokosflingor 1.5 msk vatten Fyllning 1 st mango 2 st apelsiner 15 st hallon färska...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 15 st aprikoser
  • 5 dl valnötter
  • 0.5 dl kokosflingor
  • 1.5 msk vatten

Fyllning

1 st mango
2 st apelsiner
15 st hallon färska eller frysta
2 dl söt cashew-creme fraiche

Gör så här

1
Klipp aprikoserna i bitar och mixa med valnötter och kokos till en smulig massa. Tillsätt vatten så att massan går att trycka ut som en smulig deg i en pajform eller i fyra portionsformar som på bilden.

2
Skala och skär mango i små bitar. Skala apelsinen med en vass kniv så att de vita hinnorna följer med skalet. Skär ut varje klyfta till apelsinfiléer. Dela apelsinfiléerna och fördela dem, mango och hallon i pajskalet eller portionsformarna.

3
Toppa med söt cashew-creme fraiche (se kommentarsfältet) och servera genast.


Kommentar:
Söt creme fraiche på cashewnötter
Du behöver
175 g naturella cashewnötter
vatten till lagom konsistens
1 nypa salt
2 msk citronsaft
2 msk rapsolja
2 msk honung
1–2 krm vaniljfrön från stång)

Gör så här Lägg cashewnötterna i en glasburk och häll på kallt vatten så att det gott och väl täcker nötterna.
Låt stå i kylen i 1–2 dygn så att nötterna mjuknar.
Häll bort vattnet och skölj av nötterna. Lägg dem i en kraftfull mixer och häll i en knapp deciliter vatten, citron, olja, honung, vaniljfrön och salt. Mixa på hög hastighet tills nötterna blir en slät kräm. Fyll eventuellt på med mer vatten och mixa igen för att få lagom konsistens.
Creme fraichen håller minst tre dagar i kylskåp.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top