Restgryta med kyckling

Du behöver 0.5 st purjolök 1/2–1 st röd paprika olja att steka i 0.5 tsk sambal oelek 1.5 dl kokosmjölk 100 g kyckling (alternativt en...

Tillagningstid: 15 minuter
1 portion

Du behöver

  • 0.5 st purjolök
  • 1/2–1 st röd paprika
  • olja att steka i
  • 0.5 tsk sambal oelek
  • 1.5 dl kokosmjölk
  • 100 g kyckling (alternativt en kött- eller fiskbit)
  • salt peppar
  • 2 dl kokt ris eller matvete

Gör så här

1
Skölj och skiva purjolöken, skär paprikan i bitar och fräs i olja i några minuter. Tillsätt sambal oelek och kokosmjölk och rör ihop med grönsakerna. Lägg i kycklingbitarna och låt puttra ihop i några minuter. Smaka av med salt och peppar.

2
Lägg ris eller matvete i en matlåda och slå grytan över.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top