Du behöver
- 4 bitar torskrygg
- 1 st dill grovt
- 1 l vatten
- 2 msk salt nymald vitpeppar
- 3 msk smör till stekning
Ärtskum
0.5 st gul lök hackad
1.5 dl gröna ärter
1 msk matolja till stekning
1 dl vitt vin
1 msk fiskfond koncentrerad
3 dl mjölk
salt vitpeppar
Mandelpotatispuré
600 g mandelpotatis skalad
3 msk smör
0.75 dl mjölk
1 nypa strösocker
salt vitpeppar
vaxbönor (eller haricots verts)
50 g forellrom till servering
Fisken blir betydligt fastare om man rimmar den. Här är en rimningslag som ger perfekt sälta. Rimma fisken dagen innan och låt stå över natten.
Tips! Hittar man inte torsk går det lika bra med sej, kolja, långa, kummel eller lubb. Lite knaperstekt bacon förhöjer smakerna ytterligare.