Du behöver
- 4 prt risnudlar
- 2.5 st kycklingfil grillade
- 2 st salladslökar
- 1 st rödlök
- 13.5 st sockerärter frysta och tinade eller färska och förvällda
- 1 msk jordnötsolja eller 1/2 msk sesamolja
- 2.5 msk rapsolja
- 0.5 st lime saften
- 2 krm råsocker eller strösocker
- 1 tsk fisksås
- jordnötter ca 1 dl hackade rostade
- 0.5 st kruka koriander
- 4 st limeklyfta små
Gör så här
1
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen och låt dem rinna av i ett durkslag.
2
Skiva kycklingfiléerna, ansa och skiva salladslöken. Skala och strimla rödlöken. Strimla sockerärterna.
3
Blanda jordnötsolja, rapsolja, limesaft, socker och fisksås i en skål.
4
Vänd ner nudlar, kyckling, salladslök, rödlök och socker-
5
ärter. Fördela nudlarna i serveringsskålar. Strö över nötterna. Toppa med koriander och limeklyftor.