Risnudlar med grillad kyckling

Du behöver 4 prt risnudlar 2.5 st kycklingfil grillade 2 st salladslökar 1 st rödlök 13.5 st sockerärter frysta och tinade eller färska och förvällda...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 prt risnudlar
  • 2.5 st kycklingfil grillade
  • 2 st salladslökar
  • 1 st rödlök
  • 13.5 st sockerärter frysta och tinade eller färska och förvällda
  • 1 msk jordnötsolja eller 1/2 msk sesamolja
  • 2.5 msk rapsolja
  • 0.5 st lime saften
  • 2 krm råsocker eller strösocker
  • 1 tsk fisksås
  • jordnötter ca 1 dl hackade rostade
  • 0.5 st kruka koriander
  • 4 st limeklyfta små

Gör så här

1
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen och låt dem rinna av i ett durkslag.

2
Skiva kycklingfiléerna, ansa och skiva salladslöken. Skala och strimla rödlöken. Strimla sockerärterna.

3
Blanda jordnötsolja, rapsolja, limesaft, socker och fisksås i en skål.

4
Vänd ner nudlar, kyckling, salladslök, rödlök och socker-

5
ärter. Fördela nudlarna i serveringsskålar. Strö över nötterna. Toppa med koriander och limeklyftor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top