Risnudlar med sesamkyckling

Du behöver 250 g risnudlar 600 g kycklinglårfilé 0.5 st broccolistånd 1 st röd paprika 1 st knipplök färsk 150 g sockerärtor eller sugar snaps...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 250 g risnudlar
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 0.5 st broccolistånd
  • 1 st röd paprika
  • 1 st knipplök färsk
  • 150 g sockerärtor eller sugar snaps
  • 2 msk rapsolja
  • salt och svartpeppar
  • 2 st vitlöksklyftor skalade och finhackade
  • 0.5 msk sesamolja
  • 2 msk flytande honung
  • 2 msk japansk soja
  • 1 st lime saften
  • 2 msk sesamfrön

Gör så här

1
Koka nudlarna enligt anvisning på paketet. Skölj dem i kallt vatten och låt rinna av.

2
Strimla kycklingen. Dela broccolin i mindre buketter och skiva roten i tunna skivor. Dela och kärna ur paprikan och skär den i strimlor. Skär löken i tunna skivor. Dela sockerärtorna på längden.

3
Hetta upp rapsolja i en stekpanna. Tillsätt kycklingen och stek på bägge sidor tills den fått fin färg i cirka 5 minuter. Krydda med salt och peppar. Tillsätt löken och broccolin. Låt steka i ytterligare 2–3 minuter under omrörning på hög värme. Tillsätt paprika, sockerärtor och vitlök. Vänd runt och smaksätt med sesamolja, honung, soja och limesaft. Rör om och tillsätt nudlarna.

4
När allt är genomvarmt, efter någon minut, lägg upp och strö över sesamfrön.


Kommentar:
Köp hem en flaska stark srirachasås att smaksätta din asiatiska mat med. En god mångsidig chilisås som ger maten lite extra skjuts.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top