Rosépepparlax med citron och dill

Du behöver 2 dl creme fraiche 1 knippa dill, finklippt 2–3 tsk saft från citron 1/2 tsk salt 4 laxfjärilar 1–2 tsk rosépeppar, lätt krossade...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 dl creme fraiche
  • 1 knippa dill, finklippt
  • 2–3 tsk saft från citron
  • 1/2 tsk salt
  • 4 laxfjärilar
  • 1–2 tsk rosépeppar, lätt krossade
  • 1 tsk salt
  • smör
  • Tillbehör:
  • kokt potatis
  • citronklyftor
  • dill
  • sallad
  • rädisor

Gör så här

1
1 Blanda creme fraichen med dill, citron och salt. Ställ kallt.

2
2 Beströ laxen med rosépeppar och salt. Stek dem i smör.

3
3 Servera med kokt potatis, citron, dill och en god sallad.


Kommentar:
Näringsvärde
Kcal 400
Fett 20 g
Kolhydrater 20 g
Fibrer 15 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top