Du behöver
- 1 st knippe färsk lök
- 1 msk olivolja
- flingsalt
- morötter ett knippe
- 2 st majskolvar
- 1 msk olivolja
- flingsalt
- 1 msk kinesisk soja
- 1 msk citronsaft
- 2 msk olivolja
Gör så här
1
Skär bort den gröna delen från det vita på lökarna. Förväll den vita löken i 5
2
minuter i kokande vatten. Dela den sedan i hälften, och stek den i torr släpplättpanna så att den får fin yta. Dela
3
sedan löken i lameller.
4
Stek den gröna delen av löken hel med olivolja och flingsalt.
5
Skala morötterna. Plocka blasten i små toppar, om den är fin. Lägg i isvatten. Hyvla moroten tunt på mandolin eller med osthyvel. Lägg i isvatten.
6
Skär kornen av majsen. Rosta sedan majskornen i en het panna med olivolja och salt tills de får fin färg.
7
Blanda soja, citronsaft och olivolja till en dressing. Smaka av med salt.
8
Lägg upp allt på ett fat. Slå över dressingen i sista sekund.