Rostad majssallad med sojavinägrett

Du behöver 1 st knippe färsk lök 1 msk olivolja flingsalt morötter ett knippe 2 st majskolvar 1 msk olivolja flingsalt 1 msk kinesisk soja...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st knippe färsk lök
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt
  • morötter ett knippe
  • 2 st majskolvar
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk citronsaft
  • 2 msk olivolja

Gör så här

1
Skär bort den gröna delen från det vita på lökarna. Förväll den vita löken i 5

2
minuter i kokande vatten. Dela den sedan i hälften, och stek den i torr släpplättpanna så att den får fin yta. Dela

3
sedan löken i lameller.

4
Stek den gröna delen av löken hel med olivolja och fling­salt.

5
Skala morötterna. Plocka blasten i små toppar, om den är fin. Lägg i isvatten. Hyvla moroten tunt på mandolin eller med osthyvel. Lägg i isvatten.

6
Skär kornen av majsen. Rosta sedan majskornen i en het panna med olivolja och salt tills de får fin färg.

7
Blanda soja, citronsaft och olivolja till en dressing. Smaka av med salt.

8
Lägg upp allt på ett fat. Slå över dressingen i sista sekund.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top