Sommarrecept: Jordgubbssylt med citron och mynta

Ta till vara på sommarens läckerheter. Just nu är det hög tid att skörda jordgubbar. Här tipsar vi om en gudomlig sylt med mynta och citron. Receptet är superenkelt när du använder Dansukker Syltsocker – två syltburkar står klara på köksbänken efter bara 15 minuter. Lätt som en plätt!

Smart presenttips

Sommaren är en tid då vi umgås extra mycket med nära och kära. Ett bra tips på en rolig gå-bort-present är att ta med dig en burk med nykokt sylt. Personligt och gott på samma gång! 

Under sommaren är det enkelt att plocka med sig godsaker från trädgården in i köket. Jordgubbssäsongen är i full gång och det finns nästan inget som är bättre än att äta pannkakor med hemlagad jordgubbssylt i skuggan.

Det bästa av allt är att det nu för tiden är superenkelt att bli din egen syltdrottning. Processen som tidigare kunde vara invecklad går på bara några minuter. Genom att använda syltsocker från Dansukker räcker det med att koka bären snabbt på spisen. Voilà, så är det klart! Det går helt enkelt inte att misslyckas. Hemligheten är de olika ingredienserna som, förutom vanligt socker, finns i syltsockret: 

  • Citronsyra – som framhäver bärens smak.
  • Pektin – som utvinns ur frukt och som gör att sylten får den rätta konsistensen.
  • Konserveringmedel (kaliumsorbat) – som blant annat finns naturligt i rönnbär och som gör sylten hållbar.
  • Ingredienserna är dessutom väl avvägda för att du ska få bästa resultatet.   
  • För fler recept och tips – klicka här. 

Här tipsar vi om en supergod jordgubbssylt med citron och mynta. 

Jordgubbssylt med citron och mynta

2 burkar

Detta behöver du

Så gör du

  1. Rensa och skölj bären och citronen. Är bären stora kan du dela eller mixa dem.
  2. Lägg bären i en gryta tillsammans med syltsockret och citronen. Koka upp och låt koka 2–5 min.
  3. Ta grytan från värmen, och var noga med att ta bort skummet.
  4. Häll upp sylten på varma, väl rengjorda burkar.
  5. Förslut och förvara svalt. 

TIPS: Glöm inte, tvätta alltid citrusfrukter innan du tillagar dem, ett dopp i ljummet vatten och avtorkning med handduk räcker bra och köp helst ekologiskt om du kan.

Se filmen om hur enkelt det är att göra din egen sylt. 

 

 

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top