Du behöver
- 500 g rödbetor
- 3 tomater
- 2 schalottenlökar
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk olivolja
- ca 7 dl vatten
- 1,5 hönsbuljongtärning
- salt och svartpeppar
- Till servering
- 2 dl hasselnötter
Gör så här
1
Sätt ugnen på 225 grader. Skala rödbetorna med en liten kniv och halvera dem. Halvera tomaterna. Skala lök och vitlök.
2
Lägg grönsakerna i en ugnssäker form. Ringla över oljan, salta och peppra. Rosta grönsakerna i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
3
Lägg över grönsakerna i en kastrull. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Koka tills rödbetorna är mjuka i cirka 10 minuter beroende på betornas storlek. Mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar.
4
Grovhacka nötterna och rosta dem i en torr panna. Salta lätt. Servera nötterna till soppan.