Rostad tomat- och rödbetssoppa med hasselnötter

Du behöver 500 g rödbetor 3 tomater 2 schalottenlökar 2 vitlöksklyftor 2 msk olivolja ca 7 dl vatten 1,5 hönsbuljongtärning salt och svartpeppar Till servering...

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g rödbetor
  • 3 tomater
  • 2 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • ca 7 dl vatten
  • 1,5 hönsbuljongtärning
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • 2 dl hasselnötter

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Skala rödbetorna med en liten kniv och halvera dem. Halvera tomaterna. Skala lök och vitlök.

2
Lägg grönsakerna i en ugnssäker form. Ringla över oljan, salta och peppra. Rosta grönsakerna i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.

3
Lägg över grönsakerna i en kastrull. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Koka tills rödbetorna är mjuka i cirka 10 minuter beroende på betornas storlek. Mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar.

4
Grovhacka nötterna och rosta dem i en torr panna. Salta lätt. Servera nötterna till soppan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top