Du behöver
- 5.5 st potatis medelstora
- 1 st aubergine
- 1 st zucchini
- 4.5 st selleristjälkar
- 1 st purjolök
- 2.5 st tomater
- salt och nymalen svartpeppar
- 2 msk timjan smulad färsk
- 2 tsk oregano torkad
- 0.5 dl olivolja
Gör så här
1
Sätt ugnen på 175-200 grader. Smörj ugnens stora långpanna. Skala och klyfta potatisarna. Skär bort fästet på auberginen, halvera den på längden och skär den tvärs över i skivor. Skär eventuellt i mindre bitar. Skär bort fästet på zucchinin, halvera på längden och skär i halvmånformade skivor. Skiva sellerin i drygt centimetertjocka bitar och skiva purjolöken. Skär tomaterna i klyftor.
2
Blanda alla grönsakerna i långpannan och vänd ihop med salt, peppar, timjan och oregano. Droppa på olivolja och sätt in mitt i ugnen. Stek/rosta grönsakerna cirka 40 minuter eller tills de är genomstekta. Stick i potatisklyftorna för att se när de är mjuka. Rör om i grönsakerna då och då. Låt dem bli lite brynta på ytan.
Fler recept från Icakurirens kräftfest hittar du om du klickar på länkarna!