Stäng X
 













































































 
 
 

Annons:

 
Rostade grönsaker i långpanna
Foto: Tine Guth Linse

Rostade grönsaker i långpanna

 
Matlagningsvy

Recept från

 
 

Betyg (17)

Matskribent

 
 

Nyckelord

Ingredienser

4 portioner

  • 5-6 medelstora potatisar
  • 1 aubergine
  • 1 zucchini
  • 4-5 selleristjälkar
  • 1 purjolök
  • 2-3 tomater
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 2 msk smulad färsk timjan
  • 2 tsk torkad oregano
  • ca 1/2 dl olivolja

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175-200 grader. Smörj ugnens stora långpanna. Skala och klyfta potatisarna. Skär bort fästet på auberginen, halvera den på längden och skär den tvärs över i skivor. Skär eventuellt i mindre bitar. Skär bort fästet på zucchinin, halvera på längden och skär i halvmånformade skivor. Skiva sellerin i drygt centimetertjocka bitar och skiva purjolöken. Skär tomaterna i klyftor.
  • Blanda alla grönsakerna i långpannan och vänd ihop med salt, peppar, timjan och oregano. Droppa på olivolja och sätt in mitt i ugnen. Stek/rosta grönsakerna cirka 40 minuter eller tills de är genomstekta. Stick i potatisklyftorna för att se när de är mjuka. Rör om i grönsakerna då och då. Låt dem bli lite brynta på ytan.

Kommentarer

Fler recept från Icakurirens kräftfest hittar du om du klickar på länkarna!

Passar till

Våffelbitar med västerbottenost
Filodegstrianglar med lök
Sardellmajonnäs
Kycklingfilé med dillgremolata
Isad melonsoppa
Persikor i sockerlag med kanel
 

Kommentarer

 

Skriv kommentar

Rubrik:
Namn:
   
 
 
1 | 2 | 3 |
 
 
 

Annons: