Rostade grönsaker med mathavre

Du behöver 2 dl mathavre 4 st paprikor röda och gula 20 st körsbärstomater 2 st rödlökar 2 st vitlöksklyftor timjan några kvistar 1 msk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 dl mathavre
  • 4 st paprikor röda och gula
  • 20 st körsbärstomater
  • 2 st rödlökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • timjan några kvistar
  • 1 msk olivolja
  • salt, svartpeppar
  • 200 g fetaost
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 msk pressad citronsaft
  • 1 msk bladpersilja hackad

Gör så här

1
Tillaga mathavren enligt anvisning på förpackningen.

2
Kärna ur paprikorna, skär i bitar, halvera tomaterna, klyfta rödlöken, skala och krossa vitlöken. Blanda i en ugnsform med timjan och olja. Salta och peppra, laga i 200 grader varm ugn i cirka 20 minuter. Smula över fetaosten och kör cirka fem minuter med ugnen på grill.

3
Blanda mathavren med olivolja, citronsaft och persilja. Smaka av med salt och peppar. Servera till

4
de ugnsrostade grönsakerna.


Kommentar:
Kcal 396, Fett 18 g, Kolhydrater 38 g, Fibrer 8 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top