Stäng X
 













































































 
 
 

Annons:

 
Rostade grönsaker med chilihalloumi
Foto: Björn Tesch

Rostade grönsaker med chilihalloumi

 
Matlagningsvy

Recept från

 
 

Betyg (6)

Matskribent

 
 

Nyckelord

Ingredienser

4 portioner

Tillagningstid: 30 min.

  • 2 paprikor, röd och gul
  • 2 rödlökar
  • 400 g körsbärstomater
  • 4 klyftor vitlök
  • 2 msk olivolja
  • salt, svartpeppar
  • 2 burkar (à 400 g) matvete
  • 1 burk stora vita bönor
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 1 kruka basilika, bladen
  • 300 g halloumi
  • olivolja till stekning
  • 1 tsk chiliflakes
  • citronklyftor till servering

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225 grader. Kärna ur och skär paprikan i bitar, skala och klyfta rödlöken, dela tomaterna och skala och hacka vitlöken.
  • Lägg allt i en ugnsform, häll på olivolja, salta och peppra och ugnsrosta i cirka 20 minuter tills det är mjukt men spänstigt.
  • Häll av matvete och bönor, häll detta i ugnsformen och blanda med grönsakerna. Sätt in i ugnen och låt allt bli varmt. Ta ut och blanda i balsamvinäger och basilika. Smaka av med salt och peppar.
  • Tärna osten och stek i het panna med olivolja, strö chiliflakes över under tiden. Servera till grönsakerna. Pressa citron över.
 

Kommentarer

 

Skriv kommentar

Rubrik:
Namn:
   
 
 
 
 
 

Annons: