Du behöver
- 50 g prosciutto
- 2 dl mandel skållad och skalad
- 2 dl pekannötter
- 2 msk smör smält
- 1.5 tsk rosmarin smulad
- kajennpeppar en nypa
- 0.5 dl rostad lök
- färsk rosmarin till garnering
Gör så här
1
Värm ugnen till 225 grader. Lägg ut prosciutton på folie eller bakplåtspapper och grilla i ugnen i cirka
2
5 minuter, eller tills den börjar bli knaperstekt. Håll uppsikt så att den inte bränns. Låt svalna och smula grovt.
3
Sänk ugnen till 200 grader. Blanda mandlarna och nötterna med smör, rosmarin och kajennpeppar efter smak. Salta. Sprid ut nötterna på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i cirka 10 minuter eller tills de får färg. rör om då och då och håll uppsikt så att de inte bränns. Ta ut och låt svalna.
4
Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor och salt. Blanda med prosciuttochips, rostad lök och några kvistar färsk rosmarin.
Receptet är hämtat från boken “Systrarna Eisenmans mingelmat” (Bonnier Fakta).