Rostade nötter med rosmarin

Du behöver 50 g prosciutto 2 dl mandel skållad och skalad 2 dl pekannötter 2 msk smör smält 1.5 tsk rosmarin smulad kajennpeppar en nypa...

Tillagningstid: 20 minuter
5 portioner

Du behöver

  • 50 g prosciutto
  • 2 dl mandel skållad och skalad
  • 2 dl pekannötter
  • 2 msk smör smält
  • 1.5 tsk rosmarin smulad
  • kajennpeppar en nypa
  • 0.5 dl rostad lök
  • färsk rosmarin till garnering

Gör så här

1
Värm ugnen till 225 grader. Lägg ut prosciutton på folie eller bakplåtspapper och grilla i ugnen i cirka

2
5 minuter, eller tills den börjar bli knaperstekt. Håll uppsikt så att den inte bränns. Låt svalna och smula grovt.

3
Sänk ugnen till 200 grader. Blanda mandlarna och nötterna med smör, rosmarin och kajennpeppar efter smak. Salta. Sprid ut nötterna på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i cirka 10 minuter eller tills de får färg. rör om då och då och håll uppsikt så att de inte bränns. Ta ut och låt svalna.

4
Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor och salt. Blanda med prosciuttochips, rostad lök och några kvistar färsk rosmarin.


Kommentar:
Receptet är hämtat från boken “Systrarna Eisenmans mingelmat” (Bonnier Fakta).

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top