Du behöver
- 4 st paprikor 4 stora eller 6 små, gärna i olika färger
- olivolja till stekning
- salt
- 0.5 st minibaguette
- 14 st cocktailtomater
- 150 g fetaost
- 20 st oliver marinerade, gärna kärnfria
- 4 prt couscous nykokt
- 2 msk persilja strimlad
- flingsalt kan uteslutas
- svartpeppar nymalen
Gör så här
1
Sätt ugnen på 225 grader endast grill. Dela och kärna ur paprikorna. Placera paprikahalvorna i en långpanna med bakplåtspapper. Ringla över oljan. Salta. Rosta i mitten av ugnen cirka 15 minuter.
2
Skär baguetten i tunna skivor och dela dem. Dela tomaterna. Skär fetaosten i små tärningar.
3
Stek brödskivorna i oljan cirka 1 minut och lägg dem i en skål. Fräs tomaterna i oljan cirka 3 minuter. Salta.
4
Blanda varsamt brödet med tomater, osttärningar och oliver.
5
Fördela blandningen i paprikahalvorna. Sätt långpannan i mitten av ugnen ytterligare cirka 3 minuter.
6
Lägg upp paprikor och couscous på tallrikar. Toppa med persilja och flingsalt. Peppra.