Rostade paprikor med couscous

Du behöver 4 st paprikor 4 stora eller 6 små, gärna i olika färger olivolja till stekning salt 0.5 st minibaguette 14 st cocktailtomater 150...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st paprikor 4 stora eller 6 små, gärna i olika färger
  • olivolja till stekning
  • salt
  • 0.5 st minibaguette
  • 14 st cocktailtomater
  • 150 g fetaost
  • 20 st oliver marinerade, gärna kärnfria
  • 4 prt couscous nykokt
  • 2 msk persilja strimlad
  • flingsalt kan uteslutas
  • svartpeppar nymalen

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader endast grill. Dela och kärna ur paprikorna. Placera paprikahalvorna i en långpanna med bakplåtspapper. Ringla över oljan. Salta. Rosta i mitten av ugnen cirka 15 minuter.

2
Skär baguetten i tunna skivor och dela dem. Dela tomaterna. Skär fetaosten i små tärningar.

3
Stek brödskivorna i oljan cirka 1 minut och lägg dem i en skål. Fräs tomaterna i oljan cirka 3 minuter. Salta.

4
Blanda varsamt brödet med tomater, osttärningar och oliver.

5
Fördela blandningen i paprikahalvorna. Sätt långpannan i mitten av ugnen ytterligare cirka 3 minuter.

6
Lägg upp paprikor och couscous på tallrikar. Toppa med persilja och flingsalt. Peppra.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top