Rostade rotsaker med fetaost

Du behöver 2 st sötpotatis 3 st palsternackor 5 st potatis 5 st rödbetor 5 st vitlöksklyftor 0.5 dl rapsolja 1 tsk salt 3 st...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st sötpotatis
  • 3 st palsternackor
  • 5 st potatis
  • 5 st rödbetor
  • 5 st vitlöksklyftor
  • 0.5 dl rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 3 st timjankvistar
  • 150 g fetaost

Gör så här

1
Skala och skär sötpotatis, pals­ternackor och potatis i bitar. Tvätta rödbetorna noga. Skär bort ändarna och klyfta rödbetorna. Skala vitlöksklyftorna och halvera dem.

2
Blanda alla grönsakerna i en långpanna med bakplåtspapper i botten. Häll på olja, salta och strö över timjan. Blanda igen.

3
Stek grönsakerna i ugnen i cirka 25 minuter i 225 grader tills de mjuknat och börjar få färg. Ta ut efter halva tiden och blanda om grönsakerna med en slev.

4
Smula fetaosten över de varma grönsakerna och servera genast.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 490, Fett 23 g, Kolhydrater 53 g, Fibrer 10 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top